Курс з переливання цільної крові в польових умовах THOR доступний українською мовою!

Курс з переливання цільної крові в польових умовах THOR доступний українською мовою!

Маємо важливу новину! 

Навчальний курс з переливання цільної крові в польових умовах, відомий серед тактичних медиків як THOR, тепер доступний українською мовою!

Українську версію курсу створено завдяки роботі команди tccc.org.ua - Спільноті Української Реформації, AUMF - American Ukrainian Medical Foundation та Всеукраїнській раді реанімації.

 Чому курс THOR є вкрай важливим?

 

За даними МОЗ, 60% смертей на полі бою стається через крововтрату. Переливання крові на стабілізаційних пунктах чи навіть в польових умовах значно зменшить цей відсоток.

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 червня 2023 р. № 681 було дозволено переливати кров медпрацівникам і військовослужбовцям з медичною освітою, які пройшли відповідні навчальні курси.

THOR - міжнародна міждисциплінарна система цивільних і військових суб’єктів крові, мережа досліджень гемостазу та оксигенації (Trauma Hemostasis & Oxygenation Research Network). Метою THOR є розробка та впровадження передового досвіду надання догоспітальної допомоги до завершення гострої фази реанімації геморагічного шоку.

Курс з переливання крові, розроблений THOR, є міжнародним стандартом, і тепер він доступний для навчання українських бойових медиків.

Детальніше про курс:

https://tccc.org.ua/collection/blood-transfusion-in-field-conditions

Матеріали розміщені на сайті thor.podia.com

 

Від імені команди tccc.org.ua дякуємо мережі THOR за створення курсу і за дозвіл перекласти його українською мовою! Віримо, що наша спільна праця допоможе бойовим медикам зберегти ще більше життів. 

 

Разом до перемоги!

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає